EMBER – a fedélzeten!

Policsányi István igazi start-up tehetség! Olyan figura, aki számos iparágban és multidiszciplináris területen képes alkotni, innoválni. A ROLL-ARK gyerekjátékát sikeres Kickstarter kampánnyal indította el a nemzetközi piacon. Személyszállító komptervével megnyerte az ipari formatervezők Oscar-díjának számító, Red Dot Award-ot. Jelenleg egy gyermekjáték tervén, egy klímavédelmet evangelizáló expedíción dolgozik. Start-upja az EMBER!

Amikor Istvánt megismertem a Climate-KIC inkubátoraként, akkor egy folyamatosan vívódó alkotóra ismertem rá, aki állandó kétségek és “zátonyok között terelgeti hajóját”. (Korábban ITT írtam róla.) Ez a költői kép az életben is érvényes az István vezette start-up-ra, hiszen a sikeres Kickstarter kampány, és számos sajtócikk után fejlődésük pillanatnyilag megrekedt. Társai visszamentek pénzt keresni.

Képernyőfotó 2015-07-19 - 20.08.24

Hiába kezdték el 2015. év elején a Red Dot díjas hajóterv prototipusának az építését egy balatoni hajótársaságnál, ha az ottani vezetőváltás miatt a jól induló építkezés hirtelen megrekedt.Pedig igen látványos a díjnyertes innováció, íme:

 

 

Hiába találtak ki egy világ körüli expedíciót, ha éppen hónapok alatt egyetlen pénzügyi támogatót sem sikerült meggyőzni. Utóbbi kapcsán az EMBER start-up terve, hogy a világot körbe hajózva és dokumentálva, feltárják azokat a környezetszennyezésből, iparosodásból fakadó károkat, amelyeket azonosítani tudnak oly módon, hogy a meglátogatott területek 30-40 évvel ezelőtti fotójait összevetik a jelenkori állapottal. A terv megtetszett a National Geographic-nak is, aki elsőként állt a megvalósítás mögé.

Képernyőfotó 2015-07-19 - 20.11.52

A Wigner jenő Iparfejlesztési Program kísérleti szakaszában (=pilot) ugyan főleg építészeti és anyagtechnológiai projektekkel szeretnénk kísérletezni, azonban a hajózás, a dunai útvonalak ismételt bekapcsolása az ipari folyamatokba izgalmas területnek tűnik. Ezért meggyőztük az EMBER ambíciózus stábját, hogy a világ körüli expedíciójukat egyelőre próbálják a Duna útvonalán megtervezni.

Képernyőfotó 2015-07-19 - 20.16.45

Szívesen felkaroljuk ugyanis azt az ügyet, amely a régi dunai útvonalakra, az ipari helyszínek vízi összekötésére hívhatja fel a figyelmet. Azért mert “fenntartható” és gazdaságosabb, mint a közúti szállítás. Ha módunk lesz rá, akkor segítünk a szemétszállító komp prototípusának megvalósítását újra beindítani, akár úgy, hogy műhelyt és ipari hátteret biztosítunk a fejlesztéshez Szentendrén. Szívesen állunk be a dunai expedíció mellé, pláne, hogy az ÉMI Innovációs Parkja a Duna tőszomszédságában helyezkedik el és ilyen módon akár kísérleti állomás is kialakítható rajta…

Képernyőfotó 2015-07-19 - 20.14.38

Izgalmas kihívások! Olyanok, amelyekkel az EMBER, István start-up csapata előbb utóbb mindig megbirkózik!

Üdvözöljük a hajó tervet, a dunai expedíciót és főleg a megvalósító csapatát a “fedélzeten”!

Fiúk, ezt megcsináljuk!

Advertisements